Skip to main content

De noodzakelijke aanvulling van vitaminen & mineralen

Iedere rundveehouder wil een gezonde veestapel met een hoge weerstand. Door lagere bemestingsnormen bevat het gras steeds minder vitaminen en mineralen. Daarom is aanvulling in het rantsoen noodzakelijk.

De werking van Agri Topmix

Er zijn meerdere soorten rundveemineralen voor verschillende diergroepen die naar diverse behoeften ingezet kunnen worden. De samenstelling bepaalt de mate van kwaliteit van het rundveemineraal.

Agri Topmix bevat niet alleen organische en anorganische mineralen, maar zit ook boordevol B-vitaminen. Deze vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat uw veestapel een hogere weerstand opbouwt en uiteindelijk beter presteert.

Extra aanvulling van vitaminen B en E

Agri Topmix bevat naast de vitaminen A en D3 als extra aanvulling een grote hoeveelheid vitaminen B en E. Een gezonde pens produceert zelf B-vitaminen, maar als er problemen zijn zoals pensverzuring of hittestress, is de aanmaak gering. Daarom is het van belang om extra B-vitaminen aan te vullen. De B-vitaminen in Agri Topmix zijn samengesteld om elkaar te versterken. Biotine richt zich bijvoorbeeld op de klauwen en op de melkproductie. Choline ontlast de pens en werkt ontvettend op de lever. Thiamine draagt bij aan een verbeterd energieniveau en niacine houdt de pensfermentatie in balans. Foliumzuur en vitamine E dragen bij aan een verhoogde vruchtbaarheid. Het resultaat: betere prestaties!

Betere benutting met Agri Topmix

De unieke samenstelling van Agri Topmix bestaat uit organische mineralen en chelaten. Deze hebben een betere diffusie door de darmwand, waardoor ze sneller en beter opgenomen worden door het dier. Organisch selenium draagt bij aan een verhoogde vruchtbaarheid en zorgt voor vitaal vee. De kleimineralen Clinoptiloliet en Bentoniet binden de mycotoxinen, dit zijn gifstoffen geproduceerd door schimmels. Het resultaat: hogere weerstand!

Meer weten?

Agri Topmix is ook verkrijgbaar als biologische variant. Meer ontdekken over alle eigenschappen en voordelen? Vraag onze adviseurs om meer informatie.

NutriTEX, unieke stofvrije mineralen kruimel

Vanaf nu zijn onze mineralen verkrijgbaar in de unieke NutriTEX kruimel. Deze kruimel is voorzien van een coating waardoor hij stofvrij is, zeer smakelijk blijft, niet kleeft en geen brugvorming creëert in de voerrobot. Door de oplosbare coating vindt het mineraal zijn weg in het dier met een optimale afgiften als gevolg. Bovendien is dit product 100% non-GMO.

Bekijk alle voordelen