Skip to main content

De dankbare werking van gistcultuur

De droom van iedere rundveehouder: een veestapel met sterke gezonde dieren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat producten op basis van gistcultuur u hierbij kunnen helpen. Gistcultuur zorgt voor een betere vertering van het voer en verbetert de gezondheid en weerstand van het dier. Het resultaat: energieke dieren met een sterker immuunsysteem.

De werking van Agri Yeast

Agri Yeast wordt geproduceerd onder ideale omstandigheden en bevat daardoor veel waardevolle stofwisselingsproducten, waaronder metabolieten, mannanoligosacchariden (MOS) en β-Glucanen. Zij hebben een positief effect op de penswerking en darmgezondheid.

Agri Yeast zorgt voor een betere gezondheid van uw veestapel en helpt onder andere tegen de volgende problemen:

  • Pensverzuring
  • Hittestress
  • Mastitis
  • Klauwproblemen
  • Vruchtbaarheidsproblemen
  • Mycotoxinen
  • Schadelijke bacteriën zoals E.Coli, Salmonella, Crypto en Coccidiose
  • Problemen door rantsoenschommelingen

Betere darmwerking

Agri Yeast bestaat voor een groot deel uit MOS. MOS vormt als het ware een beschermlaag in de darmen. Het blokkeert de binding van schadelijke pathogene bacteriën aan de darmwand. Hierdoor verlaten deze bacteriën het lichaam voordat ze het spijsverteringkanaal kunnen beschadigen. Daarnaast is MOS een voedingsbodem voor ‘goede’ bacteriën en stimuleert het op natuurlijke wijze het afweersysteem.

De β-Glucanen in Agri Yeast binden zich aan mycotoxinen: gifstoffen geproduceerd door schimmels. Dit voorkomt dat mycotoxinen schade aanrichten in het dier. MOS en β-Glucanen zorgen voor een gezondere darmflora. Het resultaat: betere gezondheid!

Betere penswerking

Eenmaal opgenomen, komt het direct in de pens terecht en stimuleren de metabolieten de groei van de pensbacteriën. Hierdoor neemt het aantal verteringsbacteriën sterk toe. Dit zorgt voor een betere en snellere vertering van ruwe vezels. Ook de omzetting van lactaat en ammoniak verbetert. Dit leidt tot een stabielere pH-waarde en meer darmverteerbaar eiwit. Het resultaat: meer energie!

Meer weten?

Agri Yeast is ook verkrijgbaar als biologische variant én als mix met vitaminen en mineralen. Meer ontdekken over alle eigenschappen en voordelen? Vraag onze adviseurs om meer informatie.