1
U bevindt zich hier: Nederlands | Veehouders | Actueel | WHO: afschaffing antibiotica

WHO: afschaffing antibiotica

De wereldgezondheidorganisatie (WHO) roept boeren op om te stoppen met het antibiotica gebruik bij gezonde voedselproducerende dieren. (Bron: AD)
 
Bedrijven met een structureel hoog gebruik van antibiotica hebben een verhoogd risico op resistentievorming en vervolgens op verspreiding van resistente bacteriën. (Bron: SDa , 2017) 
Het antibioticagebruik in de veehouderij is sinds 2009 met 64% gedaald maar de doelstelling van 70% reductie is niet gehaald. Ook vlakt de daling van het antibioticagebruik af. De overheid gaat specifieke doelen voor 2020 vaststellen. (Indicator Rijksoverheid 2017 )
 
De producten van Agri Nutrition met een prebiotische werking ondersteunen het immuunsysteem op een natuurlijke manier. Hierdoor daalt de infectie kans en kan het antibioticagebruik mogelijk dalen.
Onze gistculturen op basis van Saccharomyces cerevisiae bevatten MOS. Talrijke wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat MOS de binding van schadelijke (pathogene) bacteriën aan de darmwand blokkeert, zodat deze in de mest worden uitgescheiden. Daarnaast ondersteunt MOS de groei van gezonde darmbacteriën, zoals melkzuurbacteriën. 

Ook bevatten onze gistculturen Mannose: een bindmiddel voor ziekteverwekkers en Galactosamine. Galactosamine remt de groei van Cryptosporidium, Eimeria, zodat de kans op Crypto en Coccidiose wordt verlaagd. Daarnaast bindt het Salmonella en E.coli.

De glucanen in de gistcultuur binden aan mycotoxinen (zoals DON en ZEA).

 

Vraag uw adviseur om advies bij problemen door infecties en bij schimmel in de kuil. Klik hier voor een adviseur bij u in de buurt. 

 


Ga terug naar het overzicht