1
U bevindt zich hier: Nederlands | Veehouders | Actueel | Problemen door hittestress

Problemen door hittestress

Doordat de koeien zichzelf moeten koelen verbruiken ze extra energie terwijl ze minder voer opnemen door de warmte. Hierdoor komen er meer pensverzuringen en vruchtbaarheidsproblemen voor. Daarnaast verlaagt hittestress de melkproductie en weerstand.  Hittestress kan ook op lange termijn voor problemen zorgen. Zo is er meer kans op doodgeboren kalveren, lager kalvergewicht en kalveren met minder weerstand en afwijkingen (Bovine Veterinarian).

 

Agri Yeast verhoogt de voeropname en herkauwactiviteit. Zo wordt op een natuurlijke manier meer natriumbicarbonaat aangemaakt en stabiliseert de pH waarde van de pens, zodat de kans op pensverzuring wordt verminderd.

De voerconversie kan verbeteren en het ruwvoer wordt beter benut. Agri Yeast kan de productie en vet-eiwit verhouding van melk verbeteren. Daarnaast zorgt Agri Yeast voor lagere kosten en vitaler vee. De prebiotische werking van Agri Yeast ondersteunt het immuunsysteem, zodat de infectiekans kan dalen. Agri Yeast is goedkoper dan natriumbicarbonaat en heeft meer voordelen. Lees hier meer over de voordelen van Agri Yeast.

 

Thermometer 


Ga terug naar het overzicht